Сакам да експериментирам додека сум во куња. Но, и идеите од другите ги прифаќам, па приготвувам по нивни рецепти. Внатрешната мекост на макароните, ќе се топи во вашата уста, додека крцкавиот дел го дава оној дел на потпечени макарони.
Состојки:
400гр макарони
400мл павлака
200гр шунка
1, 1\2л минерална вода
Состојки:
400гр макарони
400мл павлака
200гр шунка
1, 1\2л минерална вода
сол, бибер
Подготовка:
Макароните ги ставаме во сад во кој ќе се печат. Павлакта, шунката (ситно сецкана), солта и биберот заедно ги мешаме, додека добиеме хомогенизирана смеса. Потоа смесата ја мешаме заедно со На крај ја додавме минералната вода. Печеме во предходно загреана рерна на 200 степени, околу 1 час.
I like to experiment while I'm in Cunha. But the ideas of others accept and prepare in their recipes. The inner softness of the pasta will melt in your mouth, until the creaking section gives the portion of baked macaroni.
Ingredients:
400g macaroni
400ml cream
200g ham
1, 1 \ 2L mineral water
salt, pepper
Preparation:
Macaroni put them in a container in which to print. Cream, ham (finely chopped), salt and pepper mix together until we get a homogeneous mixture. Then the mixture mix with the macaroni. Finally Adds mineral water. Bake in the previously heated oven at 200 degrees, about 1 hour.
За освежување ви предлагаме да турите чаша или повеќе јогурт....For refreshments we suggest tours cup or more yogurt.
Добар апетит...Good appetite!
No comments:
Post a Comment