Saturday, August 13, 2016

Торта со кафе и чоколадо - Cake with coffee and chocolate

Прекрасен десерт за вашето прво утринско кафе и дружба со пријателите.....A wonderful dessert for your first morning coffee and socializing with friends


состојки:
за пандишпан
4 јајца
180g. шеќер
250g. брашно
 250ml. масло
200ml. варено кафе со млеко
25g. какао
прашок за пециво
За фил:
100g. чоколадо за готвење
100g.шеќер
2 лажици густин
лажица какао
Ingredients:
the sponge cake:
4 eggs
180g.sugar
250g.flour
250ml.cooking oil
200ml.boiled coffee with milk
25g.cocoa
baking powder
for the filling:
100g.chocolate for cooking
100g.sugar
2 tablespoons densities
tablespoon cocoa

Подготовка
Во калап мешајќи се скршат јајцата. Се додава шеќер и матиме со миксер додека не се стопи. Се додава путер, варено кафе со млеко, брашно, прашок за пециво и какао и се мешаат со жица додека смесата се соедини. Ставаме харија за печење во правоаголна тава бр 40. Во тавата ставаме 1/2 од пандишпанот. Тавта ја ставаме во загреана рерна на 200 степени. Печете 10 минути и извадете го од рерната.  Започнуваме со подготовка на филот. Во тенџере на оган го ставаме млекото, шеќерот, густинот, какаото и чоколадата скршена на парчиња. Континуирано  мешаме со жица. Кога ќе  се добие потребната густина го тргаме од оган. Кога ќе подолади филот се нанесува врз испечениот  пандишпан. Потоа се нанесува преостанатиот пандишпан. Враќаме во рерна и печиме уште 15 мин на 180 степени.

Training
In mold stirring crack eggs. Add sugar and matinee with mixer until melted. I added butter, boiled coffee with milk, flour, baking powder and cocoa and mix with wire until the mixture is united. Putting Load paper tray rectangular tray No. 40. The pan put 1/2 of sponge cake. Tray, we put in a preheated oven at 200 degrees. Bake for 10 minutes and remove from oven. We start preparing the filling. The pot of fire we put the milk, sugar, densities, cocoa and chocolate, broken into pieces. Stir continuously with a wire. When you get the necessary density pulls the fire. When filling podoladi applied over ispecheniot sponge. Then apply the remaining sponge cake. We return to the oven and baking for 15 minutes at 180 degrees.

No comments:

Post a Comment