Совршенство од две сосотојки: 100 гр млечна чоколада и 1 голема лажица путер од кикирики.
Подготовка: Чоколадата и путерот од кикирики ги топиме на пареа. Кога ќе ја добиеме посакуваната густина, смесата ја истураме во калапи со посакувана форма. (Јас ги истурив во хартиени корпички (мала големина)). Ги оставаме 2-3 часа во фрижидер да се стврднат (најдобро е да се остават и преку цела ноќ).
Кога ќе бидат веќе стврднати, можат да се јадат веднаш, а можат да се користат и како додаток на други слатки. Наскоро очекувајте рецепт како ние ги употребивме овие колачи.
Perfection of two ingredients: 100g milk chocolate and 1 tablespoon peanut butter.
Preparation: Chocolate and peanut butter to melt steam. When you get the desired density, pour the mixture into molds to form desired. (I poured in paper tin (small size)). We leave in the fridge for 2-3 hours to cure (it is best to remain overnight).
When they are already hardened, can be eaten immediately, and can be used in addition to other sweets. Soon expect recipe we have used these cakes.
No comments:
Post a Comment