Состојки:
- 500гр интегрално брашно
- 1 кесичка сув квасец
- 1 мала лажичка сол
- 1 лажица маслиново масло
- 1 лажица мед
- 1 лажица ленено семе
- 350 мл вода
Подготовка:
Во длабок сад го ставаме брашното, квасецот, солта, ленот, маслиновото масло, медот и на крај ја додаваме водата (млака), го месиме убаво се додека не добиеме меко тесто кое го покриваме и оставаме да стаса околу 45 мин. Откако ќе нарасне и на допир биде меко го месиме во векна и го ставаме во плех предходно полеан со тенок слој на брашно. Рерната ја загреваме на 200 степени ипечеме околу 35мин
Ingredients:
- 500g whole wheat
- 1 sachet of dry yeast
- 1 teaspoon salt
- 1 tablespoon olive oil
- 1 tablespoon honey
- 1 tablespoon flaxseed
- 350 ml water
Preparation:
In a bowl put the flour, yeast, salt, flax, olive oil, honey and eventually add water (lukewarm), the Messiah nice until you get a soft dough which cover and leave to arrive about 45 minutes. Once you grow and be a soft touch it Messina loaf and put in a pan previously covered in a thin layer of flour. Heat oven to 200 degrees ipecheme about 35min
No comments:
Post a Comment