Friday, September 9, 2016

солен куглоф со зеленчук - salty babka with vegetables

Исто како и благиот, така и овај куглоф е премногу вкусен...Just as sweet, and his action is too tasty babka
Потребни состојки за подготовка на овој куглоф се: 4 јајца; 300гр брашно; 1 печиво; 1 лажичка сол; 200мл јогурт; 100 мл масло и зеленчук по свој избор околу 300 гр (јас користев замрзнат зеленчук).

Подготовката е едноставна: Најпрво ги матиме јајцта, а потоа се додават другите состојки освен зеленчукот и убаво се мешаат со миксер. На крај се додава зеленчукот и убаво се промешува со лажица. Смесата се истура во калап, се пече на 180 степени околу 35 минути. Се декорира по желба.











Ingredients for the preparation of this babka to 4 eggs; 300g flour; 1 pastry; 1 teaspoon salt 200ml yogurt; 100 ml butter and vegetables of their choice around 300 g (I used frozen vegetables).

Preparation is simple: First we matinee eggs and then are added other ingredients except vegetables and nicely mixed with mixer. Finally add the vegetables and nice stir with a spoon. The mixture is poured into a mold, baked at 180 degrees 35 minutes. Decorate as desired

No comments:

Post a Comment