ако се уште немате идеа што денес за ручек, ние ви предлагаме пилешко во тава...if you still have no idea today for lunch, we offer chicken in pan
состојки:-ingredients:
1 / 2kg.пилешки стек
1 / 2kg.chicken steak
1 кромид
1 onion
100gr. мешан зеленчук
100gr.frozen mixed vegetables
2 јајца
2 eggs
500ml.јогурт
500ml.yogurt
масло
oil
1 лажица брашно
1 tablespoon flour
сол и црн пипер
salt and pepper
подготовка-preparations
Месото го сецкаме на парчиња, додаваме сол и црн пипер и го пржиме во загреано масло на оган. Во тавата додаваме и сецкан кромид. Откако ќе омекне кромидот се додадава 500 мл вода, се покрива садот со капак и се вари 45 минути. На крај се додава и замрзнатиот зеленчук и го оставаме 10 минути на оган. Смесата од тавата ја ставаме во керамички сад. Во друг сад ги мешаме брашното, јогуртот и јајцата. Ги додаваме во тавата со месото и ги ставаме во загреана рерна на 200 степени. Печеме 40 мин. Украсуваме со ситно сецкан копар.
Flesh chopped into pieces, add salt and pepper and fry in hot oil on fire. The pan and add chopped onion. After soft onions is added 500 ml water, cover the container with a lid and boil for 45 minutes. Lastly added and frozen vegetables and leave 10 minutes of fire. The mixture from the pan, pour in a ceramic bowl. In another bowl, mix the flour, yogurt and eggs. Add to the pan with the meat and put in preheated oven at 200 degrees. Bake 40 min. Decorate with finely chopped dill.
се надеваме дека ви се допадна нашиот прв пост. добар апетит...We hope you liked our first post. good appetite
No comments:
Post a Comment